ENS TROBEM CADA DIMECRES A LES 20.30H AL CANA!
VINE!
NOTA PER A LES PERSONES QUE PARTICIPEN A LES ASSEMBLEES:
Cal que entre tots siguem capaços de mantenir net l'espai que estem ocupant cada vespre.
Procurem no deixar-hi brossa (restes de menjar, ampolles, burilles de cigarretes...etc). Els veïns i nosaltres mateixos n'estarem agraïts.

Gràcies.



7/27/2011

Manifest en contra la despesa de la burocràcia política


                                       Ple del consistori de Caldes de Montbui, 28 de juliol del 2011

Sr. Alcaldes i Srs/es regidors/es

           L’Assemblea de les Persones Indignades de Caldes de Montbui ens dirigim a vostès per exigir-los que modifiquin l’acord de l’últim ple suprimint l’indemnització als partits polítics municipals de 50.000 € i els sous assignats al regidor d’urbanisme i als dos regidors amb dedicació parcial.

           Ho estem fent des del cenvenciment de que nosaltres no hem de pagar aquesta subvenció als partits polítics i que la reducció de càrregs polítics és una mesura no només factible, sinó necessària. Hem de recordar als regidors del govern que en aquest poble existeixen molts pensionistes que amb prou feines arriben als 684 €, que és precisament la quantitat assignada per la preparació i assistència al ple dels regidors del govern municipal que, entenem, s’ha de mantenir.

          Des d’una visió més àmplia, que la del nostre propi municipi i, sense intervenir interessos personals, tots estaríem d’acord que actualment existeix en totes les institucions de l’Estat un excés de càrrecs polítics que, a més, perceben sous molt per sobre de la mitja dels assalariats. Ens estem referint, a part dels municipis, a les diputacions, als consells comarcals, les empreses públiques, mancomunitats, la Generalitat, el govern central, la Casa Reial, etc. El pagament d’aquesta burocràcia política és clarament insostenible i, en qualsevol cas, molt onerosa per als ciutadans. Més escandalós, si cap, son els drets passius assignats als parlamentaris i senadors que suposen, no només un privilegi quasi feudal, sinó que a més la desigualtat de les prestacions que reben posen en perill les pensions de tots  els ciutadans que estem cotitzant.

          Els partits polítics no tenen al seu abast la solució perquè han estat els creadors d’aquests càrrecs que serveixen, no solament per tenir un control sobre les institucions i els serveis que es presten als ciutadans, sinó també per finançar als propis partits.

          L’assemblea de les Persones Indignades som conscients que per canviar aquesta situació necessitem començar per suprimir parcialment les despeses de la burocràcia política de l’administració més propera: la municipal. Som conscients que, dins del pressupost municipal, és una quantitat percentuament molt limitada. No obstant això, si que sabem que és el començament d’una etapa on exigirem que els representants dels ciutadans siguin persones amb vocació de servei, sense cap mena de privilegi. Que demostrin que la frase “participació ciutadana” no es reclama per determinar l’estètica d’una font o un vot cada quatre anys, sinó també per acordar, entre totes les persones assumptes, els càrrecs polítics i els seus sous.

          Ens indigna escoltar una vegada i una altra, que les retribucions segueixen les recomanacions de l’Associació de Municipis, quan aquesta entitat son vostès mateixos, que s’autorecomanen.

          Ens indigna escoltar amb molta freqüència que si aquestes persones estiguessin en l’empresa privada cobrarien molt més. Ens indigna perquè no és cap obligació prestar aquests serveis a la comunitat i perquè no necessitem “salvadors de la patria” que després ens passin factura.

          Per totes aquestes raons estem aquí i continuarem estant aquí fins que canviem l’actual manera d’entendre la política per una altra on el valor de la comunitat estigui per sobre dels interessos personals i dels partits polítics.

No hay comentarios:

Publicar un comentario